menü

Zsoltkert

garden design

Támfalak, szárazfalak, lépcsők kialakítása

Támfalak és lépcsők építése Támfalak és lépcsők építése Támfalak és lépcsők építése Támfalak és lépcsők építése Támfalak és lépcsők építése Támfalak és lépcsők építése

A szárazfal a sziklakert különleges része. Többnyire ott alkalmazzák ahol túl kicsi a telek és nem elég napos, vagy csak egyszerűen alkalmatlan egy virágágyás kialakításához. A szárazfal építésekor a köveket döntve helyezzük egymásra.
Ha derékszögű falat építünk fontos a jó alapozás mert könnyen ledőlhet. Az üregeket jó vízáteresztő kerti földdel töltsük ki. Az egész falat ugyanolyan szerkezetű kövekből építsük fel mert a különböző eredetű kövek nemcsak a szárazfal képét rontják de hosszú távon eltérően viselik az időjárás viszontagságait is.

Munka folyamata:

Támfalakkal egyszerűen és gyorsan varázsolhatjuk széppé a dombhajlatokat, szegélyeket, lépcsős kerteket, házfalakat, kerítések alapját.

Anyaga lehet:

Akármilyen kicsi is egy kert, némi szerény szintkülönbséget biztosan megvalósíthatunk benne. Egy parányi udvart is izgalmasabbá tehetünk, ha egy kiemelt virágágy elé egy - két lapos lépcsőfokot, és egy rövid kerti utacskát építünk. Egy csekély szintkülönbség is jól mutat a kertben, pl. lépcsők, kiemelt dísztó, kiemelt virágágyak.

Hívjon bizalommal!