menü

Zsoltkert

garden design

Támfalak, szárazfalak, lépcsök kialakítása

A szárazfal a sziklakert különleges része. Többnyire ott alkalmazzák ahol túl kicsi a telek és nem elég napos, vagy csak egyszerűen alkalmatlan egy virágágyás kialakításához. A szárazfal építésekor a köveket döntve helyezzük egymásra.
Ha derékszögű falat építünk fontos a jó alapozás mert könnyen ledőlhet. Az üregeket jó vízáteresztő kerti földdel töltsük ki. Az egész falat ugyanolyan szerkezetű kövekből építsük fel mert a különböző eredetű kövek nemcsak a szárazfal képét rontják de hosszú távon eltérően viselik az időjárás viszontagságait is.

Munka folyamata:

Támfalakkal egyszerűen és gyorsan varázsolhatjuk széppé a dombhajlatokat, szegélyeket, lépcsős kerteket, házfalakat, kerítések alapját.

Anyaga lehet:

Akármilyen kicsi is egy kert, némi szerény szintkülönbséget biztosan megvalósíthatunk benne. Egy parányi udvart is izgalmasabbá tehetünk, ha egy kiemelt virágágy elé egy - két lapos lépcsőfokot, és egy rövid kerti utacskát építünk. Egy csekély szintkülönbség is jól mutat a kertben, pl. lépcsők, kiemelt dísztó, kiemelt virágágyak.

Hívjon bizalommal!