menü

Zsoltkert

garden design

Kertépítés

A kertépítés kezdetétől a munka befejezéséig mindenről gondoskodunk, pl. sitt elszállítás, anyagok rendelése, kiszállítása, terep kialakítása, kerítések, támfalak, járdák építése.
Az általunk hozott termőföldre, növényekre, gyepszőnyegre garanciát vállalunk.
A megrendelő által hozott növényekre, földre, gyepszőnyegre stb. garanciát nem tudunk vállalni. A gyepszőnyegre, vetett fűre öntözőrendszer nélkül garanciát nem vállalunk, valamint mások által telepített öntözőrendszerre sem tudunk garanciát vállalni.

Tervezés

Tervezésnél méretarányos rajzot készítünk ami azt jelenti, hogy a rajzon mért 1 cm a valóságban fél méternek felel meg. Felvázoljuk a kert és az épületek határait, a teraszokat és meglévő utakat, és a vízvezetéket. Ha átalakításról van szó akkor a megmaradó nővényeket is. Meghatározzuk a talaj fizikai minőségét, ez nagyon fontos! A legjobb egy laza és tápanyagokkal jól ellátott vályogtalaj, mert nyáron nem szárad ki könnyen, esőben nem iszaposodik el.

Kertépítés folyamata:

A kert esztétikai minőség, színei és vonzereje a növényektől, vagyis az élő tájelemektől függenek. A jó terv kulcsa a kettő közötti egyensúly. A frissen épített kertek gyakran nyersnek tűnnek, mivel a növények még nem értek össze benne. Gondos és ötletes tervezéssel még a legegyszerűbb kert is izgalmassá tehető. Alaposan gondoljuk végig, hogy milyen felületeket szeretnénk kialakítani kertünkben. A kavics jól illik a növényekhez és a téglához. A téglák és az agyag térkövek meleg hangulatot árasztanak és nem vonják el a figyelmet a növényektől. A kert felépítése mozgalmasabb lesz ha egyes elemeket pl. gyepet, pihenőhelyet, évelőágyat, haszonkertet elválasztjuk egymástól, így a terület sokszínűbbnek hat. Csak kifogástalan minőségi növényeket telepítünk, melyeknek kártevő mentesnek, üdének és fejlet gyökérzetűnek kell lennie.

Hívjon bizalommal!