menü

Zsoltkert

garden design

Automata öntözőrendszer

Növényeink egészséges fejlődéséhez, növekedéséhez rendszeres öntözővízre van szükség, megfelelő adagolásban. Kevés embernek van ideje a napi feladatai után kézzel megöntőzni a kertjét, nem is beszélve a nyaralás alatti helyzetről. A Toro és Hunter automata öntöző - rendszer a gondoktól mentes öntözés feladatát oldja meg mindazok számára, akiknek fontos a szép kert és nincs ideje vagy enegiája erre a tevékenységre.

Hogyan működik az automata öntözőrendszer?

A talajba rejtett csővezetéken keresztül kapják a szórófejek a táplálást, amelyek a víznyomás hatására emelkednek ki a talajból az öntözés ideje alatt, majd az öntözés végén egy rugó vissza húzza a talajba.
A programozható vezérlőegység elektromos szelepeken keresztül óramű pontossággal vezérli a víz kijuttatását növényeink számára. A beállított programnak megfelelően az öntözőrendszer a legalkalmasabb időpontban rendszerint éjjel észrevétlenül 1-2 óra alatt megöntözi a gyepet és a növényeket.

Magyarországon a gyepfelület gondozásához átlagosan 90mm csapadék kijutatása szükséges. Az öntözőrendszer tervezés legfontosabb célja az egyenletes víz kijutatása a gyepfelületre és növényekre. A tervezésnél ügyelni kell a helyes átfedésekre és a víz mennyiségére mert a túlöntözés káros is lehet gyepfelületre. A kert és vízmennyiség adatait figyelembe véve tervezzük meg az öntözőrendszert. A rendszert elektromos szelepekkel külön öntözési zónákra bontjuk, a rendelkezésre álló vízmennyiség és az eltérő öntözési igények szerint. A tervezésnél ügyelni kell a napos illetve árnyékos területek eltérő igényeire. Az esőérzékelő megállítja az öntözőrendszer működését csapadék hullás közben.

Az általunk telepített automata öntözőrendszerre 1 év teljeskörű garanciát vállalok, illetve karbantartással és télíesitésel is foglalkozom.

Hívjon bizalommal!