menü

Zsoltkert

garden design

Növények a kertben

Gyönyörű kerti növények Gyönyörű kerti növények Gyönyörű kerti növények Gyönyörű kerti növények Gyönyörű kerti növények

A csodálatos díszcserjék és a csábító gyümölcsösök minden kertet gazdagabbá tesznek. A díszcserjék és -fák növekedésüknél fogva fontos hangsúlyt képeznek a kertben és gyönyörű látványt nyújtanak. Az örökzöld növények a téli kertben is zöld foltot adnak, nőhetnek szabadon vagy formára nyírhatok.

Ezek a növények nagyon szépek és vonzzák a szemet a kertben. A kúszónövények mint a borostyán vagy az iszalag hamar uralmuk alá vonják a kertet, különösen szép lehet egy gyorsan felfutó kúszórózsa, amely támaszték nélkül fut a fára.

Ültetés

A jó talajelőkészítés, és a helyes ültetési mód a lehető legjobb kezdet a növény megfelelő fejlődéséhez. A legtöbb növény a laza és tápanyagokkal jól ellátott talajban érzi jól magát. A homokos talajokat komposzttal gazdagítsuk.

Ültetésmód

Évelőket, sövényeket és bármit amit nem szabadgyökérrel vásárolunk, az év bármely fagymentes időszakában ültethetünk. Az ültetés előtt győződjünk meg a minimális tőtávolságról, illetve a négyzetméterenkénti helyes növénysűrűségről.

Évelők

Az évelők a könnyen fenntartható kertek ideális virágos növényei. Tavasszal kihajtanak az intenzív színű pompás virágok, és lombjukkal takarva a talajt elnyomják a gyomnövényeket.

Díszcserjék, díszfák, talajtakarók

A fásszárú dísznövények sok fontos feladatot látnak el a kertben. Elválasztják és összekötik a tereket és sövényként szegélyezik az ágyásokat és az utakat. Néhány lombhullató növény az őszi kertet színpompás látványossággá varázsolja. A talajtakarók a kert gyalogosai, ők teljesen takarják a talajt a gyomoknak semmi esélye ellenük. Eltakarják cserjék alatti területet, gyökereikkel és föld alatti módosult hajtásaikkal megkötik a rézsűket, és néhányan közülük a legrosszabb körülmények között is szépen fejlődnek.

Hívjon bizalommal!